x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Servicii telefonice pentru defavorizati

Servicii telefonice pentru defavorizati

15 Sep 2004   •   00:00

Toate familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie este mai mic de 2.460.000 de lei au posibilitatea de a solicita furnizorilor de serviciu universal o subventie pentru serviciul de acces la reteaua publica de telefonie, la un punct fix, potri-vit prevederilor deciziei presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC).

ALEXANDRU RADESCU

De asemenea, familiile respective au dreptul la o serie de facilitati acordate in caz de neplata a facturii telefonice, facilitati care vor fi prevazute expres in contractele incheiate cu furnizorii de serviciu universal. Astfel, dobanzile, majorarile sau penalitatile aplicate pentru neplata la termen a sumelor datorate de abonat nu vor putea depasi 0,15% pe zi de intarziere.

FURNIZORI. Ei bine, ANRC a desemnat din oficiu zece companii de telecomunicatii care vor furniza, pana la sfarsitul anului, serviciul universal in domeniul comunicatiilor electronice: Adisam Telecom, Astral, Ines Goup, Intersat, Magic Telecom, Media Sat, Net-Connect Internet, NeviCons, RomTelecom si Telcor Communications.

Tot pentru protectia categoriilor defavorizate, deconectarea de la reteaua publica de telefonie nu va putea avea loc mai devreme de 90 de zile de la suspendarea furnizarii serviciului. Pe toata durata cat serviciul este suspendat, abonatul va putea initia sau primi apeluri ce nu presupun nici o plata din partea sa si nu va fi nevoit sa plateasca vreo taxa suplimentara pentru aceasta. Ulterior, reluarea furnizarii serviciului se va efectua in mod gratuit, dupa achitarea de catre abonat a facturii a carei neplata a atras suspendarea, impreuna cu dobanzile, majorarile sau penalitatile aferente.

Pentru a beneficia de subventia si facilitatile aplicabile in caz de neplata a facturii telefonice, persoanele trebuie sa adreseze o cerere tip catre furnizorul de serviciu universal cu care au un contract in derulare.

×
Subiecte în articol: IT