x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sinuciderile s-au mutat de la France Telecom la Foxconn

Sinuciderile s-au mutat de la France Telecom la Foxconn

de Alexandru Radescu    |    23 Mai 2010   •   00:00

Nouă angajaţi chinezi de la Foxconn, cel mai mare producător de componente it&c, s-au sinucis de la începutul anului, alţi doi scăpând cu viaţă din tentativa de a-şi pune capăt zilelor.



Compania taiwaneză Foxconn are peste 800.000 de angajaţi, majoritatea fiind în China. Printre clienţii Foxconn se află numeroşi giganţi din lumea it&c: Apple, Dell, HP, Sony, Microsoft etc.

Conform relatărilor din presa chineză, angajaţii s-au sinucis din cauza presiunilor la care sunt supuşi de conducere. Potrivit BBC news, oficialii Foxconn au apelat şi la călugări budişti pentru a-i "consilia" pe angajatii care se simt stresaţi la locul de muncă.

Ultima sinucidere s-a produs săptămâna trecută, un angajat în vârstă de 21 de ani s-a aruncat de pe geam, de la etajul 4 al unei unităţi de producţie din Shenzhen.

Dar Foxconn nu este singura companie ai cărei angajaţi recurg la astfel de măsuri tragice. La France Telecom, cel mai mare operator de telefonie din Franţa, 24 angajaţi s-au sinucis iar alţi 14 au avut tentative de sinucidere în perioada 2008-2009.

Potrivit sindicatelor din Franţa, condiţiile de muncă şi conducerea au stat la baza acestui fenomen, care a dus la reacţii puternice în cadrul întreprinderii şi a antrenat demisia anticipată a directorului executiv, Didier Lombard.

×
Subiecte în articol: redactie