x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sistemul Android al Google a devenit mai popular în SUA decât platformele iPhone şi BlackBerry

Sistemul Android al Google a devenit mai popular în SUA decât platformele iPhone şi BlackBerry

05 Oct 2010   •   00:00

Softul Android produs de Google a devenit cel mai popular sistem de operare în rândul noilor utilizatorilor de aparate smartphone din Statele Unite, devansând platformele iPhone şi BlackBerry, potrivit companiei de consultanţă Nielsen, transmite Bloomberg.



Android a fost prima alegere a americanilor care au cumpărat un smartphone în ultimele şase luni, în timp ce BlackBerry, furnizat de Research in Motion, şi iPhone al Apple s-au plasat pe locul al doilea. Popularitatea Android a crescut întrucât sistemul poate fi folosit gratuit de orice companie furnizoare de telefoane, iar softul a fost adoptat de un număr mare de producători, inclusiv de Motorola.

Verizon Wireless, cea mai mare companie de servicii wireless din Statele Unite, a promovat aparatele dotate cu Android, iar AT&T, operatorul exclusiv al iPhone, oferă în prezent mai multe modele de telefoane cu softul produs de Google.

AT&T, al doilea mare operator wireless din SUA, a anunţat marţi că va comercializa trei noi telefoane Motorola Android.
În august, Nielsen a anunţat că Android a devansat iPhone în funcţie de vânzările din trimestrul al doilea, în rândul noilor cumpărători de smartphone, dar a rămas în urma BlackBerry.

BlackBerry se află pe primul loc în privinţa numărului total de deţinători de aparate smartphome din SUA, cu o cotă de 31%, dar avansul faţă de Apple este în scădere.

IPhone are o cotă de 28% în rândul utilizatorilor de smartphone, iar Android de 19%.

×
Subiecte în articol: IT