x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sistemul de operare Windows, interzis la Google!

Sistemul de operare Windows, interzis la Google!

01 Iun 2010   •   00:00

Google limitează utilizarea în cadrul companiei a platformei software Windows, produsă de Microsoft, din cauza îngrijorărilor legate de securitate, potrivit Financial Times.

Acţiunea de a înlocui Windows cu alte sisteme de operare a început în ianuarie, după ce operaţiunile Google din China au fost afectate de atacuri informatice.

"Nu mai folosim Windows. Este un efort legat de securitate", a afirmat un angajat al companiei de căutare pe Internet. Altul a indicat că mulţi salariaţi s-au orientat către sistemul de operare Mac, al Apple, după atacurile informatice din China.

În ianuarie, unora dintre noii angajaţi li s-a permis instalarea Windows pe laptopuri, însă opţiunea nu viza şi computere de tip desktop. În prezent, salariaţii noi pot alege între utilizarea calculatoarelor bazate pe Mac şi a celor cu Linux.

Cei care vor să rămână la platforma Microsoft au nevoie de aprobarea superiorilor, a spus un alt angajat al Google, compania care are peste 10.000 de angajati la nivel mondial.

Vulnerabilitatea mai mare a Windows în faţa atacurilor informatice şi a virusurilor este binecunoscută. Numărul mare de atacuri reflectă, însă, şi răspândirea mai largă a acestui sistem de operare, notează Financial Times, citat de Mediafax.

De asemenea, Google pregateste lansarea propriului sistem de operare pentru computere, Chrome (Chrome OS, open source).

×
Subiecte în articol: redactie