x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Site-uri oficiale pentru comune şi oraşe

Site-uri oficiale pentru comune şi oraşe

de Jurnalul National    |    29 Oct 2007   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor lansează un proiect in cadrul programului eAdministraţie prin care autorităţile locale vor avea, gratuit, tipuri de site-uri oficiale. Potrivit ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Iuliu Winkler, proiectul are o valoare de 110.000 de lei şi are ca obiectiv facilitarea accesului la noile tehnologii pentru autorităţile Administraţiei publice locale din comune şi din oraşele mici şi, implicit, creşterea prezenţei pe internet a acestora.
"Nevoia unei asemenea iniţiative a fost generată de constatarea că de-abia 25 la sută din primăriile din Romănia au un site oficial de Internet", a declarat Iuliu Winkler.
Autorităţile locale, chiar şi cele cu resurse insuficiente, pot să işi creeze propriul portal web, prin care să interacţioneze atăt cu cetăţenii din acele comunităţi, punăndu-le la dispoziţie servicii electronice in timp real, căt şi cu alte instituţii sau cu mediul de afaceri.
Există deja trei comune-pilot - Ceamurlia de Jos (judeţul Tulcea), Vălenii de Munte (judeţul Prahova) şi Borcea (judeţul Călăraşi), unde proiectul a fost implementat, site-urile putănd fi accesate deja prin intermediul http://eadministratie.mcti.ro.

×
Subiecte în articol: IT