x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget An de coşmar pentru industria smartphone-urilor din cauza incertitudinilor economice din China

An de coşmar pentru industria smartphone-urilor din cauza incertitudinilor economice din China

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2023   •   20:45
An de coşmar pentru industria smartphone-urilor din cauza incertitudinilor economice din China

Livrările globale de smartphone-uri se îndreaptă spre cel mai slab an din ultimul deceniu, deoarece incertitudinile economice prelungite din China afectează cheltuielile de consum, raportează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Se aşteaptă ca livrările să scadă cu 6% de la an la an, până la 1,15 miliarde de telefoane mobile în 2023, potrivit celei mai recente estimări a Counterpoint Research.

„Asia este unul dintre obstacolele majore în calea creşterii vânzărilor de smartphone-uri, deoarece o serie de incertitudini sabotează redresarea economică anticipată pentru China”, se arată în raport. În America de Nord, „consumatorii ezită să îşi modernizeze dispozitivele, împingând ratele de înlocuire a telefoanelor la niveluri minime record”.

Cu toate acestea, analiştii sunt de părere că Apple Inc. ar putea rezista încetinirii, deoarece compania este gată să-şi lanseze noul iPhone în a doua jumătate a anului. În timp ce mărcile chinezeşti precum Xiaomi Corp. şi Oppo trebuie să concureze pentru clienţi cu fiecare nou dispozitiv, Apple beneficiază de sute de milioane de utilizatori care vor face upgrade doar în cadrul ecosistemului său hardware.

„Până acum, anul acesta s-a înregistrat un record negativ de upgrade-uri la toţi operatorii", a declarat Jeff Fieldhack, director de cercetare Counterpoint pentru America de Nord.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: smartphone China