x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SOFTWARE - C-RPD 2.3b

SOFTWARE - C-RPD 2.3b

06 Sep 2004   •   00:00

Invata sa citesti de doua ori mai repede

Un om obisnuit citeste in jur de 200/250 de cuvinte pe minut.

Cu ajutorul tehnicilor de citire rapida se poate ajunge usor la dublarea (400-500 cuvinte/minut) sau chiar la triplarea vitezei de citire (600-750) pentru formatul electronic.

Principiul este destul de simplu: trebuie sa cititi textul intr-o fereastra care va afiseaza primele cuvinte ale frazei timp de cateva fractiuni de secunda, apoi afiseaza urmatoarele sase cuvinte si tot asa, obligandu-va sa cititi intr-un mod alert.

Modul de prezentare al textului corecteaza doua din greselile cele mai intalnite in procesul de citire: subvocalizarea si revenirea.

Subvocalizarea este o remanenta a modului de invatare a citirii prin silabisire si se manifesta prin franarea citirii la nivelul vitezei de vorbire (pronuntia muta a cuvintelor, la nivel laringian).

Revenirea este punctarea cu privirea a cuvintelor citite anterior, dintr-o necorelare a parcurgerii textului cu asimilarea informatiei in timp real.

Aplicatia este gratuita pentru elevi si studenti si poate fi descarcata de la adresa http://citirerapida.crop.ro/index.html. (Cristian Ionita)
×
Subiecte în articol: IT