x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Software - S-a dus si Grokster

Software - S-a dus si Grokster

de Alexandru Radescu    |    10 Noi 2005   •   00:00
Software - S-a dus si Grokster

Procesul dintre MGM si serviciul de file-shering derulat de Grokster, precum si cel in care este implicat Kazaa, au fost printre cele mai urmarite si mediatizate evenimente din ultimul timp. Din pacate pentru cei care descarca fisiere (legal sau nu) prin intermediul retelelor P2P, Grokster a trebuit sa-si incheie activitatea.

Daca accesati adresa www.grokster.com veti fi intampinat cu urmatorul text: "Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite a confirmat ca utilizarea acestui serviciu pentru schimbul de materiale cu copyright este ilegala. Copierea filmelor si a fisierelor cu muzica folosind serviciile peer-to-peer neautorizate este ilegala." Vizitatorii site-ului sunt informati ca "exista servicii legale pentru download-ul de muzica si filme", dar Grokster nu este unul dintre ele.

BITTORENT IN PERICOL. Programul de file-sharing BitTorrent este considerat mult mai performant decat DC++ si se bucura de un numar tot mai mare de utilizatori si in Romania. Zilele trecute, un barbat din Hong Kong a devenit "faimos" fiind catalogat primul utilizator de BitTorrent condamnat la inchisoare pentru incalcarea drepurilor de autor. Chan Nai-ming (38 de ani) a primit trei luni de inchisoare pentru ca a distribuit pe Internet filmele Daredevil, Red Planet si Miss Congeniality. Cetateanul chinez fusese arestat in luna ianuarie a acestui an, el pledand insa nevinovat in fata instantei.

×
Subiecte în articol: IT