x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony atacă mediul business cu noi modele din seria Vaio Z

Sony atacă mediul business cu noi modele din seria Vaio Z

de Alexandru Radescu    |    27 Sep 2011   •   14:34
Sony atacă mediul business cu noi modele din seria Vaio Z

Sony aduce pe piata din Romania noi modele de notebook-uri din seria Z, gandite in special pentru utilizatori din mediul business. Preturile noilor Vaio Z incep de la 12.000 lei.

Ultra-subtire (16,65mm) si cantarind sub 1,2Kg, Vaio Z vine cu o carcasa din fibra de carbon. Cu o rezolutie de 1600x900, ecranul Vaio Premium de 33,2 cm (13,1 inci) dispune de un filtru anti-reflexie care minimizeaza efectul deranjant al surselor de lumina reflectate in ecran si asigura o afisare clara a culorilor.

Perfomanta sa este asigurata de procesoare Intel Core i7 de tensiune standard, alaturi de memoria de 8GB DDR3 SDRAM si unitatea de stocare SSD RAID de 256GB. In plus, functia Quick Boot reduce timpul de incarcare a sistemului Windows 7 Professional cu pana la 50% fata de notebook-urile obisnuite. Modulul incorporat 3G WWAN faciliteaza accesul la internet prin intermediul retelelor mobile.

Noile Vaio Z vin cu Power Media Dock (inclus in pretul notebook-ului), un modul monolitic de extensie care se conecteaza la portabil printr-un cablu optic. Dispunand de transfer de date bazat pe arhitectura denumita “Light Peak', PMD creste performanta grafica si ofera numeroase optiuni suplimentare de conectivitate. Prin adaugarea optiunii PMD, Vaio Z poate afisa simultan informatii diferite pe pana la 4 ecrane (incluzand ecranul notebook-ului) prin intermediul porturilor de iesire HDMI si/sau VGA (solutie grafica de generatie noua AMD Radeon HD, cu 1GB VRAM.

De asemenea, noile modele Z beneficiaza de conceptul de baterie externa inteligenta, prezent si la seria S. Bateria integrata de Litiu-Polimer ofera o autonomie de pana la 7 ore, care poate fi prelungita pana la 14 ore cu bateria externa. Aceasta poate fi incarcata separat de notebook si poate fi adaugata fara a decupla bateria integrata.

×