x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Spionaj si tentativa de omor prin chat!

Spionaj si tentativa de omor prin chat!

03 Iun 2004   •   00:00

Incredibila poveste a pustiului care a convins un "prieten" de pe chat sa-l omoare s-a terminat cu cateva zile in urma printr-o decizie finala a tribunalului britanic: cativa ani de "supraveghere", navigare pe net numai in prezenta unei persoane adulte si interdictia de a mai intra pe chat.

ALEXANDRU RADESCU

In plus, povestea de dragoste care s-a infiripat ulterior intre cei doi adolescenti a fost pusa la index, aidoma oricarei tentative de a mai stabili vreun contact unul cu celalalt.

Patologie

Sintagma "o lume nebuna" n-ar fi suficienta pentru a descrie ceea ce s-a intamplat anul trecut intr-un oras din Marea Britanie, prin intermediul, deja banalului, chat-room. Pe scurt, povestea ar fi urmatoarea: un adolescent de 14 ani a convins un partener de discutii de pe chat, in varsta de 16 ani, ca sta de vorba cu un spion care-i promite o cariera in domeniu, daca ucide pe "cineva". Acel misterios "cineva" nefiind decat pustiul de 14 ani, care dorea sa se sinucida "cu stil".

Rasplata

"Sinucigasul" a elaborat pe chat un scenariu perfect, din care faceau parte o multime de personaje fictive, a tesut o adevarata plasa diabolica in care l-a prins pe adolescentul doritor de cariera in spionaj. Atat de bine a functionat totul incat "sinucigasul" a fost injunghiat in piept si stomac de catre cel pe care l-a "aburit" pe net, dar a scapat cu viata, ranile nefiindu-i fatale. Sau "benefice" ! Iar ca bonus, potentialul "spion-adolescent" de 16 ani avea si fagaduiala unei relatii fierbinti cu o super-femeie spion in varsta de 39 de ani.

STUPOARE

"Nu avem cunostinta de vreun caz asemanator si nu intelegem ce l-a putut determina pe un copil sa intreprinda asa ceva"
Inspectorul-sef Julian Ross, coordonatorul anchetei
×
Subiecte în articol: IT