x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Spre un nou exod al specialiştilor IT

Spre un nou exod al specialiştilor IT

de Alexandru Radescu    |    12 Mai 2010   •   00:00

Anularea facilităţii acordate programatorilor va conduce la scăderea competitivităţii şi reducerea exporturilor de valoare adaugată mare, un nou exod al specialiştilor IT comparabil cu cel din anii 1990, consideră prof. Vasile Baltac, preşedintele Asociaţiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii din România.



Personalitate a industriei IT din România, implicat în "naşterea" industriei de calculatoare româneşti de la sf. anilor '60, începutul anilor '70, prof. Baltac "consideră că această facilitate trebuie privită ca o investiţie în competitivitatea întregii industrii româneşti, investiţie care a adus avantaje României şi care poate aduce în continuare în condiţiile menţinerii neschimbate a facilitătii".

De asemenea, preşedintele ATIC consideră că „anularea facilităţii reprezintă în fapt o creştere cu 16% a impozitului pe salariu al programatorilor calificaţi". În consecinţă, ATIC solicită „fie eliminarea din lista FMI a desfiinţării facilităţii acordate programatorilor, fie limitarea acestei eliminări la anul 2010".


Guvernul s-a angajat, prin memoramdumul suplimentar de înţelegere convenit cu FMI şI UE să elimine şi scutirile de la impozitul pe venit acordate programatorilor din domeniul IT.

Vezi ce părere au despre această decizie Radu Enache (HP România), Liviu Drăgan (TotalSoft), Varujan Pambuccian (fost presedinte al Comisiei de IT&C din Camera Deputatilor:


http://www.jurnalul.ro/stire-it/guvernul-pune-la-pamant-si-industria-it-543350.html

×
Subiecte în articol: redactie