x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stick-uri de memorie la elevi

Stick-uri de memorie la elevi

18 Iun 2008   •   00:00

Senatul a adoptat ieri o propunere legislativă potrivit căreia, începînd cu anul şcolar 2009-2010, fiecare elev de liceu primeşte un memory-stick de 5 GB, atunci cînd i se repartizează calculatorul

Senatul a adoptat ieri o propunere legislativă potrivit căreia, începînd cu anul şcolar 2009-2010, fiecare elev de liceu primeşte un memory-stick de 5 GB, atunci cînd i se repartizează calculatorul. Senatul a adoptat, cu 71 de voturi “pentru”, 4 voturi “împotrivă” şi o abţinere, proiectul de lege pentru completarea art. 174 din Legea învăţămîntului nr.84/1995, iniţiat de senatori şi deputaţi aparţinînd tuturor partidelor politice şi formaţiunilor minorităţilor naţionale din Parlament.

Potrivit acestui act normativ, “în vederea facilitării accesului la procesul educativ în format electronic, se acordă fiecărui elev de liceu, odată cu repartizarea calculatorului, un dispozitiv de memorie detaşabil, tip USB, cu o capacitate de stocare de minimum 4 GB”. Legea arată că modalităţile de achiziţie şi de distribuire a memory-stick-urilor se stabilesc prin hotărîre a Guvernului, astfel încît acestea să fie acordate începînd cu anul şcolar 2009-2010. În termen de 3 luni de la adoptarea acestei legi de către Parlament, Ministerul Educaţiei va supune spre aprobare Guvernului măsurile necesare pentru achiziţia şi distribuirea memory-stick-urilor.

 

Computere pentru clasa a IX-a

Ministerul Educaţiei pregăteşte şi un proiect prin care să se acorde elevilor din clasa a IX-a computere, începînd cu anul şcolar 2008-2009. Astfel, MECT va aloca în acest an fonduri de 120 de milioane de euro. Vor beneficia de acest program elevii care nu au primit în anii trecuţi primă de la stat pentru achiziţionarea unui calculator. Computerele vor fi achiziţionate de instituţiile de învăţămînt şi vor fi înregistrate în evidenţele acestora, urmînd să fie predate elevilor sau tutorilor acestora pe bază de proces-verbal. Programul va fi aprobat în perioada următoare în baza unui proiect de ordonanţă de urgenţă şi se va desfăşura pe patru ani.

×
Subiecte în articol: IT