x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Studiu - Declin pe piaţa PDA-urilor

Studiu - Declin pe piaţa PDA-urilor

de Mihai Manole    |    12 Noi 2007   •   00:00
Studiu - Declin pe piaţa PDA-urilor

In trimestrul al treilea al acestui an au fost livrate la nivel mondial cu 39,3% mai puţine PDA decăt anul trecut.



In trimestrul al treilea al acestui an au fost livrate la nivel mondial cu 39,3% mai puţine PDA decăt anul trecut.

Piaţa mondială a PDA-urilor a incheiat cel de-al 15-lea trimestru consecutiv de declin in ceea ce priveşte numărul de unităţi livrate.

Potrivit unui studiu IDC, producătorii de astfel de dispozitive au livrat pe piaţă 728.894 de unităţi in trimestrul al treilea al acestui an, cu 39,3% mai puţin decăt in aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cu 1,5% mai mult decăt in trimestrul anterior.

Potrivit analistului IDC Ramon Llamas, specializat in tehnologia dispozitivelor mobile, piaţa PDA-urilor s-a aflat sub o presiune constantă din partea telefoanelor mobile, care incorporează tot mai multe dintre caracteristicile PDA-urilor.


CONCURENŢA. In privinţa celor mai importanţi jucători de pe această piaţă, Palm rămăne liderul incontestabil, chiar dacă nu a mai lansat un model nou de mai bine de doi ani. HP ocupă locul secund in trimestrul trei, in septembrie anunţănd intenţia de a lansa o serie de noi dispozitive, printre care 111 Clasic Handheld şi 211 Enterprise Handheld.

Mio se situează pe poziţia a treia, această companie inregistrănd o creştere continuă datorită faptului că toate dispozitivele produse sunt dotate cu GPS. Fujitsu-Siemens, cu succesul seriilor C şi N din regiunea EMEA, respectiv Sharp, care işi livrează dispozitivele exclusiv pe piaţa japoneză, completează acest clasament.


×
Subiecte în articol: IT