x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Supervirusul se pe cale sa loveasca

Supervirusul se pe cale sa loveasca

26 Apr 2004   •   00:00

Amenintarea reprezentata de virusii informatici creste exponential, au avertizat expertii, la sfarsitul saptamanii trecute.

„Supervirusul este pe cale sa loveasca", a declarat Scott Chasin, seful departamentului tehnic al companiei de securitate MX Logic.
CRISTIAN IONITA

Urmatoarea generatie de virusi va fi mult mai periculoasa decat viermii de Internet care pagubesc in prezent companiile si utilizatorii casnici, spune Chasin. In loc sa se raspandeasca trimitand mesaje prin mijlocele clasice (SMTP), noua generatie de viermi isi creeaza propria retea de computere cu care pastreaza o legatura permanenta. In felul acesta, milioane de virusi vor fi legati intr-o singura retea si vor comunica unul cu altul creand superviermele. Din aceasta cauza, „creatura" va putea sa se transforme sau sa evolueze o perioada nelimitata de timp.

Viermele va muri doar atunci cand va fi curatat si ultimul computer infectat. Iar asta e un lucru de-a dreptul imposibil! Vestea cu adevarat proasta este ca, recent, a fost descoperit deja un astfel de virus, denumit Phatbot. Acesta nu a avut prea mare succes datorita unor mici probleme de programare. Afirmatiile lui Chasin se bazeaza in cea mai mare parte pe analiza virusului Phatbot.

×
Subiecte în articol: IT