x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Supraveghere - GPS pentru persoane cu cazier

Supraveghere - GPS pentru persoane cu cazier

de Alexandru Radescu    |    14 Iun 2006   •   00:00
Supraveghere - GPS pentru persoane cu cazier

Statul politienesc din SUA se consolideaza. Potrivit unei legi adoptate in Wisconsin, toate persoanele care au suferit condamnari pentru delicte sexuale vor purta pana la sfarsitul vietii niste dispozitive care le vor "asigura" supravegherea prin GPS. Astfel, toate persoanele care au savarsit infractiunile respective va trebui sa poarte o bratara la glezna, "incarcata" cu cipuri si platforma GPS. Sistemul le va urmari fiecare pas, mai ales daca vor intra in zone "interzise", cum ar fi scolile. Potrivit oficialitatilor americane, in acest program vor intra deocamdata 285 de persoane (incepand cu iulie 2007), pentru ca din 2008 numarul acestora sa ajunga la 400. Astfel, Wisconsin se va alatura altor 23 de state care au introdus deja acest program.

VICTIME. In mai multe state, aceasta lege poarta numele fetitei Jessica Lunsford, care in februarie 2005 a fost rapita, violata si ucisa de un recidivist. Criminalul locuia peste strada de ultima sa victima, in varsta de 9 ani.

Statul California foloseste sisteme GPS pentru a supraveghea 430 de persoane si are fonduri pentru a urmari 2.500 de persoane pana in 2009. Din iulie 2005, de cand au introdus acest program, 45 de persoane au fost arestate pentru ca au incalcat "zone de interdictie".

×
Subiecte în articol: IT