x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Suspendarea vănzărilor iPhone-ului in Germania

Suspendarea vănzărilor iPhone-ului in Germania

de Jurnalul National    |    21 Noi 2007   •   00:00

Un tribunal german a emis, la solicitarea Vodafone, o hotărăre judecătorească preliminară de suspendare a vănzărilor iPhone in Germania, care au loc in baza unui contract pe 24 de luni intre T-Mobile, divizie a Deutsche Telekom, şi Apple. T-Mobile a continuat să văndă iPhone-ul, in ciuda acestei noi situaţii juridice.

Acordul incheiat de operatorul german T-Mobile cu Apple, care ii conferă exclusivitate in vănzările telefoanelor iPhone pe piaţa din Germania, a nemulţumit companiile Vodafone şi Debitel, care au făcut reclamaţii in justiţie şi la autoritatea de reglementare in telecomunicaţii.

Vodafone nu a solicitat interzicerea vănzării dispozitivului de către T-Mobile, ci a solicitat o hotărăre care să oblige acest operator să comercializeze şi o versiune care să nu fie blocată in reţeaua proprie.

Analiştii anticipau că Vodafone va incheia un acord pan-european pentru comercializarea telefoanelor iPhone, dar a pierdut in favoarea O2, divizie a companiei Telefonica, in cazul pieţei britanice, şi France Telecom, pe piaţa franceză.

×
Subiecte în articol: IT