x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Targ High-tech in patria cazinourilor

Targ High-tech in patria cazinourilor

09 Ian 2005   •   00:00

La targul CES de la Las Vegas au fost prezentate produsele disponibile in magazine din acest an in materie de televizoare cu ecran plat, dispozitive de inregistrat audio si video, precum si alte tipuri de aparatura pentru casa.


ALEXANDRU RADESCU

ATRACTIE. Televizoarele cu ecran plat au devenit o adevarata obsesie pe piata high-tech
In perioada 6-9 ianuarie a avut loc in Las Vegas targul Consumer Electronics Show 2005. In cadrul marelui eveniment au fost expuse, conform organizatorilor, peste 50.000 de produse high-tech: de la cipuri si gadget pana "mobila" tehnologica a ultramediatizatei case digitale (www. cesweb.org). Au fost prezenti producatori, dezvoltatori si furnizori de echipamente hardware, sisteme de livrare a continutului, operatori wireless, furnizori de servicii CATV, dar si de produse si servicii aditionale din peste 110 tari. De asemenea, au fost organizate peste 100 de prezentari si conferinte referitoare la tendinte, strategii si oportunitati de afaceri in toate aceste domenii.

BATALIA ECRANELOR. Una dintre atractiile targului a reprezentat-o "confruntarea" intre televizorele de mari dimensiuni, high-definition TV. Nume precum Sony, Panasonic, Thomson, LG, Samsung sau Toshiba au prezentat televizoarele anilor urmatori, unele destul de mari ca sa acopere un perete de sufragerie. Producatorii din domeniu si-au expus modelele care au "in spate" diverse tehnologii: Digital Light Projection (pentru monitoare Thomson si Samsung), plasma si LCD (pentru Panasonic si Sony) sau SED pentru Toshiba.

REPREZENTATII BIG BOSS. In prima zi a targului, seria prezentarilor si conferintelor a fost deschisa de catre Bill Gates (presedintele Microsoft), urmat pe scena de catre Craig Barrett (director general Intel). Prezentarea lui Bill Gates a vizat proiectele Microsoft privind cucerirea pietei divertismentului, acordurile semnate cu MTV, TiVo sau discutiile cu operatorul de telefonie Bellsouth si cu japonezii de la Sony. Si chiar a fost o prezentare cu divertisment, avand in vedere surprizele neplacute la care a asistat boss-ul de la Microsoft. Dupa cum se arata intr-un material CNN, in timpul unei demonstratii referitoare la fotografia digitala, realizata cu o noua camera Nikon sistemul Windows Media Center folosit a "intepenit", refuzand sa mai accepte comenzile din telecomanda. Ceva mai tarziu un product manager de la Microsoft a incercat sa demonstreze performantele unui nou joc "Forza Motor Sport". In loc de cursa virtuala cu masini configurabile dupa preferinte, monitorul a afisat insa "blue screen of death" si avertismentul "out of system memory".

Dupa "momentul" Microsoft a venit randul lui Craig Barrett (CEO Intel) sa urce pe scena si sa vorbeasca despre noile tehnologii pe baza de siliciu si conectivitate wireless.

Apoi, boss-ul de la Intel s-a alaturat lui Steven Tyler (Aerosmith) intr-o interpretare live, pe acordurile melodiei "Walk this way".

MICI SI DESTEPTE
Click pentru a mari imaginea
La capitolul hardware si gadget, oferta expozantilor a fost extrem de variata si probabil ca un album cu toate produsele de gen s-ar imparti in mai multe volume. Printre piesele de "suscces" s-au numarat hard drive-ul cu diametru de 1 inch (2,54 centimetri) si 8 GB, produs de Hitachi (foto); scaunul special consctruit pentru gameri, Solo Chassis, cu control wireless pentru sistem surround; aparate pentru digital radio, telecomenzi universale pentru casa digitala sau playere digitale.

.

×
Subiecte în articol: IT