x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecom UE / Procedură de infringement împotriva României

Telecom UE / Procedură de infringement împotriva României

de Alexandru Radescu    |    29 Ian 2009   •   00:00

Comisia Europeană a decis să lanseze procedura de de încălcare a tratatului, împotriva României, pentru nerespectarea regulilor privind independentţa autorităţii de reglementare în domeniul comunicaţiilor.



CE a decis să se adreseze Curţii de Justiţie împotriva României în acest caz, lansând procedura de infringement. Potrivit unui comunicat, decizia Guvernului din 2008 de a demite preşedintele autorităţii naţionale de reglementare în domeniul telecom şi apoi, după o decizie a justiţiei de suspendare a acestei decizii, de a restructura şi schimba denumirea acestui organism reprezintă, în opinia CE, o gravă încălcare a independenţei acestui organism.

Discuţii între comisarul European şI ministrul Comunicaţiilor, Sandu
Comisarul european Viviane Reding a discutat zilele trecute şI cu ministrul român al Comunicaţiilor, căruia i-a explicat intenţia de a lansa procedura de infringement împotriva României şi i-a oferit sprijin pentru soluţionarea problemei, a declarat purtătorul de cuvânt al CE, Martin Selmayr. El a precizat, de asemenea, că un director general din CE, va veni la Bucureşti în luna februarie, pentru a discuta pe această temă.

×
Subiecte în articol: IT