x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicatii - Celularele, tot mai subtiri

Telecomunicatii - Celularele, tot mai subtiri

de Alexandru Radescu    |    10 Noi 2005   •   00:00
Telecomunicatii - Celularele, tot mai subtiri

Producatorii asiatici de telefoane mobile detin suprematia la cele mai subtiri modele. Daca NEC conduce in "topul" GSM, coreenii de la Samsung si LG isi disputa primele locuri in reteua 3G.

Telefoanele mobile nu ne mai atrag daca nu sunt tot mai mici si subtiri. Fara sa fie special concepute pentru sexul frumos si sensibil la forme, un telefon mobil pentru doamne ar insemna acum doar "ceva" colorat in rosu sau roz.

In ceea ce priveste telefoanele cu clapeta, se pare ca modelul Motorola conceput pentru o seara Oscar (Razor V3) a devenit un punct de reper pe piata. Nu prin posibilitatile tehnice, ci prin design, prin "subtirimea" sa. De altfel, multi considera ca moda slim a fost lansata de Samsung prin 2001, cu modelul SPH-N2000 (fara sa fie clamshell).

Intre timp a fost depasit, la forme, de modele asiatice. NEC, LG si Samsung se bat pentru intaietate. In ceea ce priveste modelele GSM, NEC il are pe cel mai subtire: 11,9 mm (fata de 13,9 mm cat are V3). Pentru tehnologie 3G, LG a anuntat in luna octombrie cel mai subtire model din lume. U880 are o grosime de 18,2 mm, memorie 75MB si Micro SD, precum si o camera de 1.3 MP. Zilele trecute insa, coreenii de la Samsung au anuntat o serie de cinci modele care vor fi disponibile pe piata europeana, nici un terminal nefiind mai gros de 15 mm.

MODA "SLIM". Intre cele cinci noi modele "slim" de la Samsung se afla doua modele 3G (Z510, 14,9 mm si Z540, 14,9 mm), doua slide, in retea GSM (D800, 14,9 mm si D820) si unul asemanator unui credit card ( SGH-P300, 8,9 mm), tot in retea GSM. Cele doua modele 3G vor fi disponibile pe piata europeana pana la Craciun, la un pret estimativ de 400 de euro. Ambitia celor de la Samsung nu este cat aceea de a produce telefoane mai subtiri decat Razor, cat aceea de a prelua locul al doilea la vanzari de celulare, pozitie detinuta in continuare de producatorul american Motorola.

11,9 MM
Modelul NEC e949 este considerat cel mai subtire telefon din lume: 11,9 mm. Cantareste 96 de grame, are ecran OLED, camera foto de 1.3 MP si MP3 player. Functioneaza in reteaua GSM si este disponibil pe piata europeana si asiatica. Are o memorie interna de 26 MB, tehnologie Bluetooth. Bateriile insa nu tin prea mult: timp de vorbire de pana la doua ore, baterie in stand by pana la 100 ore.
×
Subiecte în articol: IT