x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicaţii - Marii operatori, sub anchetă

Telecomunicaţii - Marii operatori, sub anchetă

de Alexandru Radescu    |    14 Noi 2007   •   00:00
Telecomunicaţii - Marii operatori, sub anchetă

ANRCTI ia in calcul investigarea unei posibile poziţii dominante a operatorilor Orange si Vodafone pe piaţa telefoniei mobile.

ANRCTI ia in calcul investigarea unei posibile poziţii dominante a operatorilor Orange si Vodafone pe piaţa telefoniei mobile.

Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare in Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Dan Georgescu, există "indicii care sugerează că este oportună investigarea unei posibile poziţii dominante colective" a operatorilor Orange şi Vodafone pe piaţa telefoniei mobile. Printre indiciile enunţate de preşedintele ANRCTI: nivelul ridicat de concentrare a pieţei, stabilitatea cotelor de piaţă, similarităţile de comportament şi omogenitatea ofertelor celor doi mari operatori, nivelurile semnificativ mai mari de profitabilitate in raport cu competitorii lor de pe acelaşi segment şi chiar cu subsidiarele din alte state ale aceloraşi grupuri.

REACŢII. "Declaraţiile dlui Georgescu se bazează pe un studiu al unei firme de consultanţă angajată de ANRCTI (Tasc Strategic Consulting - n.r.) care a analizat date de anul trecut. Intre timp piaţa a evoluat spectaculos, iar creşterea Cosmote demonstrează tocmai contrariul - caracterul competitiv al pieţei de telefonie mobilă din Romănia", ne-a declarat Dorin Odiatiu, Head of wholesale, international & regulatory Affairs la Orange Romănia. "In condiţiile in care un operator reuşeşte să deţină 13% din piaţă in mai puţin de 2 ani este clar că nu putem vorbi de poziţii de dominanţă colectivă", a adăugat reprezentantul Orange.

Potrivit oficialilor Vodafone, piaţa romănească de comunicaţii mobile este una dintre cele mai competitive din Europa. "Preţurile cu amănuntul pentru serviciile de telefonie mobilă din Romănia sunt printre cele mai scăzute din Europa, iar ofertele primilor doi operatori sunt departe de a fi omogene", au replicat reprezentanţii Vodafone.

alex.radescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: IT