x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicatii - SMS si e-mail din avion

Telecomunicatii - SMS si e-mail din avion

de Alexandru Radescu    |    14 Apr 2006   •   00:00
Telecomunicatii - SMS si e-mail din avion

Compania Air France va echipa un avion Airbus cu tehnologie GSM care sa permita folosirea telefonelor mobile. Pentru inceput, vor fi permise serviciile de SMS, e-mail, si navigare internet.

De ani de zile, companiile aeriene testeaza tot felul de tehnologii care sa permita utilizarea telefoanelor mobile in timpul zborurilor. Iata ca din 2007, compania Air France va permite folosirea "cu masura" a celularelor in cateva din cursele sale. Oficiali ai companiei au anuntat ca avionul Airbus A318 va fi dotat cu echipament GSM OnAir.

Este vorba de o tehnologie produsa de un joint-venture al Airbus si SITA (grupul elvetian de tehnologia informatiei). Air France va folosi noul sistem pe rutele din interiorul Europei, dar si spre Africa de Nord, in perioada martie-septembrie 2007. In ceea ce priveste modul in care se vor folosi celularele, pentru inceput se va utiliza doar serviciul de SMS si primire/trimitere de e-mail, precum si navigare pe internet prin WAP (Wireless Access Protocol).

PREMIERA. "Este vorba de o etapa importanta pentru industria transportului aerian, prefigurand un model de echipament care va echipa mai multe tipuri de avioane comerciale", a declarat intr-o conferinta de presa, directorului executiv de la OnAir, George Cooper.

In timpul perioadei de proba, vor fi inregistrate opiniile pasagerilor asupra acestui serviciu pentru a lua o decizie in privinta extinderii acestuia, precum si a acceptarii apelurilor vocale. In privinta preturilor acestui serviciu, nu s-a facut inca nici un anunt.

In afara de Air France, tehnologia OnAir a mai fost testata de compania britanica BMI precum si de TAP-Air Portugalia, dar acestia nu si-au anuntat disponibilitatea de a anunta serviciul comercial.
×
Subiecte în articol: IT