x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telefonul care nu se sparge si nu ia apa

Telefonul care nu se sparge si nu ia apa

23 Mar 2004   •   00:00

Noutatile expuse in acest an la CeBIT, targul de IT&C din Hanovra, ii uimesc pana si pe cunoscatori. Calculatorul de buzunar, cel mai mic telefon din lume sau celularul rezistent la apa sunt ultimele inovatii in domeniu.

Dimensiunile sunt foarte importante cand vine vorba de telefoane sau alte dispozitive din industria IT. Producatorul sud-coreean Maxon sustine ca a fabricat cel mai mic telefon din lume pe platforma GPRS. Acesta nu este cu mult mai mare decat o cutie de chibrituri deschisa si cantareste doar 59 de grame. Minitelefonul este dotat cu ecran color si cu o tastatura mica. Reprezentantii companiei Maxon spun ca bateria telefonului poate concura cu oricare dintre cele ale altor producatori, fiind capabila sa reziste timp de 200 de ore in modul de asteptare si timp de trei ore cand telefonul este folosit.

SHAKER.
O alta inovatie, prezentata la CeBIT de firma germana Pyramid, producatoare de filtre impotriva virusilor si spamurilor, este un dispozitiv numit BenHur, care poate prepara bauturi si coktailuri excelente. Software-ul de care dispune poate citi un ghid de retete de bauturi si poate pune in functiune 10 pompe. Coktailurile si alte tipuri de bauturi sunt amestecate la perfectie.

COMPUTER DE BUZUNAR. Compania Samsung prezinta la CeBIT un nou PDA (Personal Digital Assistant), numit Nexio XP30. Acesta are o capacitate de stocare de 64 MB, un port USB si un ecran de 5 inch (aproximativ 12,8 cm), cu o rezolutie de 800 x 600. Computerul de buzunar cantareste 240 de grame, are o lungime de 15,4 cm si o grosime de 13 mm, fiind lat de 91 mm. Aparatul dispune de speaker si microfon incorporat, de pe acest PDA fiind posibila si accesarea Internetului.

INTERNET CU FISE. O companie germana a gasit solutia pentru a usura programarea si incasarea banilor la Internet Cafe. Sistemul Alpha payLAN permite utilizatorului sa isi plateasca timpul petrecut la Internet fara a mai apela la un casier. Tot ce trebuie facut este introducerea unor fise sau monezi in aparat, care va elibera o chitanta pe care sunt inscrise intervalul de timp pe care este inchiriat calculatorul si parola necesara conectarii la Internet. Contul primit poate fi activat in urmatoarele 24 de ore. Proprietarul de Internet Cafe poate programa tariful pentru un minut de utilizare a netului, inregistrand aceste date in aparat. Dupa expirarea timpului petrecut pe Internet, contul este sters automat.
(IOHANNA ONACA )

Telefon rezistent la ploaie si socuri

Printre telefoanele prezentate la CeBIT de Siemens Mobile se numara si modelul M65, un celular creat pentru sportivi si persoane active. Telefonul este dotat cu camera foto, ecran color cu rezolutie de inalta calitate si are o gama larga de caracteristici multimedia. Siemens M65 este rezistent la apa si praf, iar daca il scapati pe jos nu este nici o problema. Rama carcasei, fabricata din metal, dar si partile din cauciuc protejeaza mobilul atunci cand este scapat pe suprafete dure. Telefonul poate fi atasat la bicicleta, iar cu ajutorul dispozitivului Bike-o-Meter se pot inregistra date despre traseele parcurse, fiind in acelasi timp un ghid pentru drumurile pe care vreti sa le urmati. Prin intermediul camerei video si foto se pot transmite imagini pe care le puteti imbunatati cu ajutorul functiei de fotoeditare.

×
Subiecte în articol: IT