x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tendinţe şi pretenţii

Tendinţe şi pretenţii

de Alexandru Radescu    |    30 Mai 2008   •   00:00
Tendinţe şi pretenţii

BUSINESS
Pentru 2008, piaţa camerelor foto digitale din România este estimată la o valoare de aproximativ 48 de milioane de euro, atingînd un număr de aproximativ 325.000 de unităţi vîndute. “Ne aşteptăm ca în 2008 segmentul camerelor foto digitale să continue trendul ascendent al vînzărilor, printr-o creştere de aproximativ 35%”, a declarat ieri Jiri Rizek, CEO Flamingo International.



BUSINESS
Pentru 2008, piaţa camerelor foto digitale din România este estimată la o valoare de aproximativ 48 de milioane de euro, atingînd un număr de aproximativ 325.000 de unităţi vîndute. “Ne aşteptăm ca în 2008 segmentul camerelor foto digitale să continue trendul ascendent al vînzărilor, printr-o creştere de aproximativ 35%”, a declarat ieri Jiri Rizek, CEO Flamingo International.Potrivit oficialilor companiei, această creştere se datorează schimbării comportamentului de consum al românilor, tendinţei acestora de a achiziţiona dispozitive cu funcţii variate, pe fondul reducerilor de preţ. Retailer-ul a înregistrat o creştere a vînzărilor de camere foto digitale de aproximativ 50% în primele patru luni ale lui 2008, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2007, respectiv 40.000 de unităţi.

În opinia reprezentanţilor Flamingo, preferinţele cumpărătorilor “fac trecerea spre modelele semiprofesionale şi profesionale”. Din acest punct de vedere, aparatele foto DSLR ar putea reprezenta 7% din totalul vînzărilor de camere foto digitale în magazinele retailerului, în 2008.

×
Subiecte în articol: IT