x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Toshiba recunoaşte supremaţia Blu-ray

Toshiba recunoaşte supremaţia Blu-ray

de Jurnalul National    |    20 Feb 2008   •   00:00

Toshiba a renunţat oficial la formatul HD DVD, după după ce a pierdut sprijinul unor mari studiouri, dar şi al retailerilor în faţa tehnologiei Blu-ray dezvoltată de Sony.



Ceea ce săptămâna trecută era un zvon, s-a adeverit ieri. Toshiba a renunţat oficial la formatul HD DVD, după după ce a pierdut sprijinul unor mari studiouri, dar şi al retailerilor în faţa tehnologiei Blu-ray dezvoltată de Sony. Ultimele “lovituri” date HD DVD
 Au venit de la Warner Bros şi Wal Mart. “Am evaluat impactul pe termen lung pe care l-ar avea continuarea războiului dintre formatele de nouă generaţie şi am ajuns la concluzia că această decizie va ajuta cel mai bine la dezvoltarea pieţei”, a declarat directorul executiv Toshiba, Atsutoshi Nishida, într-un comunicat.
Reacţia celor de la Sony nu a întârziat.
“Aşa numitul război al formatelor a creat confuzie pe piaţă, iar oamenii nu ştiau ce decizie sa ia”, a declarat pentru Wall Street Journal Howard Stringer, directorul executiv Sony. Scopul nostru acum este de a-l educa pe consumator în legătură cu avantajele High Definition”, a adăugat Stringer.
Toshiba, care a sperat că tehnologia HD DVD va susţine creşterea afacerii de electronice de consum, a anunţat că va începe să reducă livrările de unităţi HD DVD de redare şi de înregistrare şi că urmăreşte să închidă această afacere până la sfârşitul lunii martie. De asemenea, compania va continua să asigure asistenţă pentru toţi deţinătorii de produse HD DVD.
Un disc Blu-ray conţine până la 25 GB pe fiecare strat, cele cu două straturi până la 50 GB. În format HD DVD, discul poate stoca 15/30 GB.

×
Subiecte în articol: IT