x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tragedie - Calculatorul ucide!

Tragedie - Calculatorul ucide!

de Alexandru Radescu    |    14 Noi 2005   •   00:00
Tragedie - Calculatorul ucide!

Din cand in cand, computerul mai face si victime. Din pacate, nu e vorba despre conturi golite pe Internet, ci despre tineri care mor de epuizare in fata monitorului. Jocurile video au mai ucis doua persoane in ultimele saptamani.

Din cand in cand, computerul mai face si victime. Din pacate, nu e vorba despre conturi golite pe Internet, ci despre tineri care mor de epuizare in fata monitorului. Jocurile video au mai ucis doua persoane in ultimele saptamani.

Cu cat jocurile video devin mai performante, cu atat creste si puterea lor de "seductie". Poate nu intamplator, motto-ul site-ului www.computergames.ro este "Computer Games - Sfarsitul vietii tale sociale". Se tot discuta despre dependenta unora fata de computer (ca este vorba despre jocuri sau altceva), despre influenta jocurilor video asupra psihicului adolescentilor. Au aparut tot felul de studii, s-au nascut controverse.

Se pare ca asiaticii sunt cei mai inversunati "fani" ai tehnicii si ai lumilor virtuale. Robotica, gadgeturile si jocurile video au devenit parte integranta din viata asiaticilor. Intr-atat, incat mai si mor la calculator. In ultima luna au murit doi chinezi care jucau World of Warcraft. In Malaiezia s-a luat hotararea ca Internet-cafe-urile sa fie inchise dupa o anumita ora. Decizia a fost luata dupa ce un baiat, dat disparut de familia sa, o fost gasit intr-o asemenea locatie. Se juca online de aproape 48 de ore.

CEREMONIE ON-LINE. "Snowly" era numele unui personaj din World of Warcraft, de nationalitate chineza. O fetita. A murit de epuizare dupa ce a jucat incontinuu, mai multe zile, faimosul massively multiplayer online role-playing game (MMORPG). Dupa moartea personajului real, prietenii fetitei au organizat o inmormantare online, in joc. La cateva zile dupa moartea sa, un alt chinez, "membru" World of Warcraft, a decedat.

"NAN REN GU SHI". Autoritatile chineze vor sa ia masuri drastice: limitarea jocurilor online la intervale de trei-patru ore, incepand cu anul urmator.

In ceea ce priveste "disparitia" unui tanar malaiezian intr-o sala de jocuri pe calculator, orarul nu este singura masura pe care o vor lua autoritatile. Patronii localurilor trebuie sa delimiteze clar "zone" de jocuri de rest.

OBSESIE
Tragediile unor gameri sunt deja o poveste veche. In august, un coreean a suferit un colaps, fiind cunoscut ca un "inversunat" gamer. In octombrie 2002, un taiwanez in varsta de 27 de ani (Lien Wen-Cheng) a decedat intr-un Internet-cafe dupa ce s-a jucat la calculator timp de 32 de ore nonstop. In aceeasi luna, un coreean murea tot intr-un Internet-cafe, dupa ce jucase timp de 86 de ore un RPG online (Kim Kyung-Jae, 24 de ani). Din pacate, la aceasta lista mai trebuie adaugate si cazurile de "razbunare" in care diversi gameri au devenit victime ale partenerilor de jocuri.
×
Subiecte în articol: IT