x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Turk Telekom, pe piaţa din România

Turk Telekom, pe piaţa din România

18 Mai 2010   •   00:00

Invitel, al doilea mare furnizor de servicii de telefonie fixă din Ungaria, a semnat un acord de vânzare a diviziei internaţionale, inclusiv Euroweb Romania, pentru 221 milioane de euro către grupul de telecomunicaţii Türk Telekom, controlat de Oger Telecom, fostul proprietar al Telemobil.

Compania ungară a anunţat azi că a semnat un acord de vânzare-cumpărare cu Türk Telekom, privind achiziţia în întregime de către grupul turc a diviziei Invitel International AG şi subisidiarelor acesteia, respectiv At-Invitel GmbH, Invitel International Hungary Kft şi EuroWeb Romania SA, pentru 221 milioane de euro.

Înţelegerea prevede plata a 197 de milioane de euro în numerar de către Türk Telekom, însă suma poate fi modificată până la finalizarea tranzacţiei, se arată într-un comunicat al Invitel, preluat de Mediafax.

Încheierea tranzacţiei necesită îndeplinirea mai multor condiţii, între care şi aprobări din partea autorităţilor de reglementare.

Invitel este acţionarul principal al Euroweb Romania din 2005. Euroweb şi-a axat activitatea pe furnizarea de soluţii de comunicaţii IP şi Internet destinate segmentului de afaceri, precum şi pe integrarea strategică a serviciilor complementare acestora, ca de exemplu VoIP şi video-telefonie.


×
Subiecte în articol: redactie