x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Turk Telekom vizează achiziţii şi în România

Turk Telekom vizează achiziţii şi în România

17 Mai 2009   •   00:00

Operatorul de telefonie Turk Telekom vizează achiziţii de până la un miliard de dolari în Europa de Est, în România, Kosovo, Kazahstan şi Bulgaria, a declarat Hakam Kanafani, directorul de dezvoltare al Oger Telecom, acţionarul majoritar al companiei turce.



"Creşterea pe segmentul de telecomunicaţii şi internet va avea loc în regiunea Comunităţii Statelor Independente şi Orientul Mijlociu. Turk Telekom caută oportunităţi de extindere în ţările din jurul Turciei", a declarat Kanafani, prezent la un forum economic desfăşurat în Iordania.

Adunarea generală a acţionarilor Turk Telekom a mandatat conducerea să facă achiziţii de până la un miliard de dolari în 2009, iar în martie compania a înaintat o ofertă preliminară neangajantă pentru operatorul de telefonie mobilă Cosmofon din Macedonia.

Planurile de achiziţie coincid cu reducerea investiţiilor companiilor în Turcia, ca urmare a crizei finaciare mondiale.
"Nu sunt sigur dacă întreaga sumă va fi cheltuită sau nu, însă analizăm oportunităţile în 2009 şi 2010", a adăugat Kanafani, citat de Reuters. Investiţiile ar putea avea loc odată ce sistemul bancar se "pune pe picioare".

Anul trecut, Saudi Telecom a preluat o participaţie de 35% la Oger Telecom, pentru 2,56 miliarde de dolari, însă compania nu intenţionează să vândă şi alte participaţii.
Oger Telecom este controlat de grupul Saudi Oger, care deţine, indirect, şi operatorul de telefonie mobilă Telemobil din România.

Telemobil este deţinută de Inquam România, societate înregistrată în Insulele Virgine Britanice, care deţine peste 99,99% din titlurile operatorului român. La rândul său, Inquam România este controlată grupul Saudi Oger, care deţine operatorul de telecomunicaţii Oger Telecom, prezent pe pieţele din Arabia Saudită, Liban, Iordania, Africa de Sud şi Turcia.

×
Subiecte în articol: IT