x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget U Bamboo, noul laptop de bambus de la ASUS

U Bamboo, noul laptop de bambus de la ASUS

de Alexandru Radescu    |    22 Apr 2010   •   00:00
U Bamboo, noul laptop de bambus de la ASUS

ASUS a lansat în România noul notebook U Bamboo, care utilizează lemnul de bambus în construcţia carcasei exterioare, a touchpad-ului şi a suportului pentru mâini.

Modelul U53F integrează un procesor puternic Intel Core i5, 3GB de memorie RAM şi un hard disk de 500 GB, fiind echipat cu sistemul de operare Windows 7 Ultimate.

ASUS U53F Bamboo este dotat şi cu un cititor optic Blue-ray şi noua interfaţă USB 3.0. Prin intermediul acesteia, utilizatorii vor putea transfera de zece ori mai rapid fişierele mari şi conţinutul multimedia de pe dispozitivele mobile avansate, comparativ cu USB 2.0. Ecranul HD are o diagonală de 15,6 inci şi este iluminat prin tehnologie LED, economisind energie.

Pre]urile pentru noul model incep de la 3000 de lei. ASUS a lansat primul model de laptop încastrat în bambus în toamna lui 2008, la preţ de 1700 euro.


Grupul taiwanez ASUS a vândut în România, în primul trimestru, 21.000 de computere portabile, în creştere cu 40% faţă de intervalul similar al anului trecut, cota pe acest segment fiind de circa 25%, conform datelor companiei. Din totalul laptopurilor vandute în primul trimestru, 4.000 de unităţi au fost netbook-uri.


×
Subiecte în articol: redactie