x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget UE urechează Zapp

UE urechează Zapp

de Alexandru Radescu    |    03 Aug 2007   •   00:00
UE urechează Zapp
Sursa foto: TENGKU BAHAR/

Modul in care operatorul Telemobil furnizează servicii de tip roaming a devenit un caz pentru Comisia Europeană.

Comisia Europeană a nominalizat compania Telemobil ca fiind singurul operator de telecomunicaţii mobile din Romănia care nu a notificat, pănă la termenul-limită de 30 iulie, despre modificarea tarifelor de roaming, in conformitate cu reglementările comunitare. In cazul incălcării noului Regulament privind roamingul in UE, acesta stipulează că autorităţile naţionale de reglementare pot impune "sancţiuni efective şi cu efect de descurajare". De partea sa, operatorul se apără, spunănd că aceste reglementări nu se aplică in cazul său.

"Telemobil nu are incheiate acorduri directe de roaming cu nici un stat membru al UE. Din cauza limitărilor tehnologice, soluţia de roaming pe care am propus-o utilizatorilor noştri este una de tip call-back pentru apelurile outgoing şi de tip call-divert pentru cele de incoming", ne-au declarat reprezentanţii companiei. Prin tehnologia "call-back", apelul iniţiat de o persoană este preluat de operator, care reiniţiază apelul din centrală, aflată la sediu.


SE ANALIZEAZĂ. Pentru a se găsi un răspuns "European" la această dilemă a telecomunicaţiilor, ANRCTI a trimis o solicitare către Comisia Europeană. După cum ne-au declarat reprezentanţii Autorităţii de Reglementare in Comunicaţii, incă se aşteaptă un răspuns de la oficialii europeni.

In ceea ce priveşte competiţia tarifelor, oficialii Zapp spun că pentru clienţii săi care se vor deplasa in străinătate in ţări membre UE şi care vor utiliza sistemul de tip roaming furnizat de companie li se va aplica insă curănd o nouă ofertă de tarife. Cosmote va aplica noile tarife de roaming incepănd cu 30 august, Orange - 25 august, iar Vodafone - 29 august. In cazul primilor doi operatori, tarifele practicate vor fi de 49 cenţi/min. pentru apelurile către statele din UE şi 24 cenţi/min. pentru primire. Vodafone va aplica un tarif de 48,1 cenţi/min. pentru convorbi-
rile către statele din UE şi de 23,7 cenţi/min. in cazul apelurilor primite.

×
Subiecte în articol: IT