x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un fost ministru grec admite că a primit comisioane de la grupul Siemens

Un fost ministru grec admite că a primit comisioane de la grupul Siemens

27 Mai 2010   •   00:00

Fostul ministru socialist grec Tassos Mantelis a recunoscut că a primit, în anul 1998, 200.000 de mărci germane (100.000 de euro) din partea companiei Siemens, în cadrul audierilor efectuate de o comisie parlamentară de anchetă.



După această mărturie, Parchetul Curţii de Casaţie a declanşat urmărirea penală împotriva fostului ministru, pentru spălare de bani, interzicându-i să părăsească Grecia.
Presa greacă apreciază însă că Mantelis, consilier al Guvernului din Azerbaidjan, ar fi părăsit deja ţara.

Ministru al Transporturilor şi telecomunicaţiilor în perioada 1997 - 2000, Mantelis a declarat în faţa membrilor Comisiei parlamentare de anchetă că i-au fost oferite 200.000 de mărci pentru "susţinerea electorală" înaintea unui scrutin regional, într-un cont deschis în Elveţia.
În plus, fostul ministru susţine că nu cunoaşte originea altor 225.000 de mărci, primite în acelaşi cont în anul 2000.

"Activitatea Comisiei atestă curajul şi determinarea Guvernului socialist de a impune transparenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Georgios Petalotis, relateaza AFP, preluata de Mediafax.
Exclus din Partidul Socialist în 2008, Mantelis a negat că ar fi făcut vreun favor grupului german acuzat că a oferit comisioane de 100 de milioane de euro Greciei.

Un alt politician grec, Theodore Tsoukatos, tot socialist, a recunoscut şi el că a primit bani de la Siemens, un milion de mărci (420.000 de euro), în 2000. Politicianul susţine că a oferit banii Partidului Socialist, lucru dezminţit de formaţiune.

×
Subiecte în articol: redactie