x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un hacker român a atacat serverul Symantec

Un hacker român a atacat serverul Symantec

24 Noi 2009   •   00:00
Un hacker român a atacat serverul Symantec

Hackerul român cunoscut sub pseudonimul de "Unu" a anunţat, printr-un post pe blogul personal, că a pătruns în baze de date aparţinând gigantului software Symantec, specializat în securitate IT, accesând date personale ale clienţilor şi angajaţilor, dar şi numere de serie ale produselor.

Symantec a confirmat informaţia printr-un comunicat, subliniind că vulnerabilitatea semnalată de hacker afectează numai serviciile de suport clienţi din Japonia şi Coreea de Sud, fără a avea niciun efect asupra produselor de securitate comercializate de grup, potivit CRN Australia, citat de Mediafax.

"Symantec actualizează site-ul cu măsurile de securitatte adecvate şi îl va pune la dispoziţia publicului cât de curând. Compania anchetează incidentul şi nu poate oferi alte detalii în prezent", se arată în comunicat.

Hackerul a pătruns în bazele de date ale Symantec şi a obţinut acces la informaţii sensibile variate despre clienţii companiei, angajaţi şi produse, de la nume de utilizator şi parole la detaliile cardurilor bancare folosite pentru plăţi către companie, precum şi numerele de serie ale soft-urilor comercializate de grup.

"Unu" susţine că nu a utilizat iresponsabil datele şi a atacat serverul Symantec numai cu scopul de a atenţiona compania specializată în securitate IT cu privire la vulnerabilităţile propriilor site-uri.

El a mai ţintit anterior şi alţi mari producători de antiviruşi, respectiv Kaspersky şi Bitdefender, şi a mai atenţionat Symantec cu privire la vulnerabilităţi de securitate în luna aprilie, însă compania a arătat atunci că problemele semnalate de hacker nu erau de actualitate şi fuseseră rezolvate.


×
Subiecte în articol: IT