x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un indian la cârma Microsoft. Cine este cel care ocupă fotoliul lui Bill Gates

Un indian la cârma Microsoft. Cine este cel care ocupă fotoliul lui Bill Gates

04 Feb 2014   •   19:39
 Un indian la cârma Microsoft. Cine este cel care ocupă fotoliul lui Bill Gates

Gigantul Microsoft l-a desemnat azi pe Satya Nadella (foto) în funcţia de director general, în timp ce cofondatorul companiei, Bill Gates, a renunţat la postul de preşedinte al consiliului de administraţie.

Satya Nadella, de 46 de ani, este al treilea director general din istoria de 39 de ani a Microsoft, după Bill Gates şi Steve Ballmer. 

Bill Gates, presat de investitori să demisioneze!

John Thompson va prelua postul de preşedinte al consiliului de administraţie, urmând ca Bill Gates să ocupe un nou rol de consilier tehnologic, însă îşi va păstra locul în consiliul director.

Bill Gates, care împreună cu prietenul său Paul Allen a înfiinţat Microsoft în anul în 1975, a fost primul director general al companiei până în 2000, când a cedat acest post lui Steve Ballmer, păstrându-şi funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie. 

ANUNŢ ŞOC la Microsoft: Steve Ballmer se retrage!

Alegerea lui Satya Nadella era aşteptată de investitori şi analişti, în condiţiile în care acesta lucrează de 22 de ani la Microsoft şi este în prezent şef al diviziei Cloud, care s-a dezvoltat puternic în ultimii ani. 

Născut la Hyderabad, India, în anul 1967, Satya Nadella a absolvit universitatea de electronică de la Mangalore şi are masterat în IT la Universitatea Wisconsin şi un MBA la Universitatea din Chicago. Cariera sa la Microsoft a început în anul 1992, iar anterior a lucrat la Sun Microsystems, informează Reuters, preluat de Agerpres.



×