x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un miliard de celulare in 2007

Un miliard de celulare in 2007

de Alexandru Radescu    |    21 Noi 2007   •   00:00
Un miliard de celulare in 2007


Telefonul mobil va rămăne şi in următorii ani cel mai dorit produs printre cumpărăturile din zona electronicelor de consum.



Telefonul mobil va rămăne şi in următorii ani cel mai dorit produs printre cumpărăturile din zona electronicelor de consum.

In 2007, populaţia globului a cheltuit pe electronice 600 de miliarde de dolari (peste 400 de miliarde de euro). Pănă la sfărşitul anului vor fi văndute peste un miliard de telefoane mobile, 200 de milioane de televizoare şi 100 de milioane de computere personale. Pentru Statele Unite, se aşteaptă cumpărături online de electronice de peste 22 de miliarde de dolari. In ultimul an, cumpărăturile online pe acest segment au ajuns la 14%, o creştere de 5 procente comparativ cu 2005.

La nivel global, telefoanele mobile, televizoarele şi computerele reprezintă mai mult de jumătate din veniturile industriei electronicelor de consum. Cel mai dorit produs va rămăne in viitorul apropiat tot celularul, arată un studiu comandat de Consumer Electronics Association.

ALEGERI. In ceea ce priveşte poziţia cumpărătorilor faţă de brand, s-au evidenţiat atitudini diferite. Respondenţii din India au fost interesaţi de prestigiul internaţional al mărcii şi mai puţin de originea locală a unui produs. In Turcia insă, cumpărătorii caută produse fabricate local.

Pentru majoritatea participanţilor la sondaj, prietenii şi familia sunt cei mai influenţi in ceea ce inseamnă alegerea unui produs. In Mexic insă site-urile producătorilor sunt cea mai importantă sursă de informaţie. Ţările participante la sondajul CEA sunt Brazilia, Canada, China, India, Japonia, Mexic, Rusia, Turcia şi Statele Unite.



×
Subiecte în articol: IT