x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un nou operator

Un nou operator

21 Iun 2008   •   00:00

Autoritatea pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a lansat ieri concursul pentru acordarea unei licenţe ce va permite în final apariţia unui nou operator de telefonie mobilă pe piaţă

Autoritatea pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a lansat ieri concursul pentru acordarea unei licenţe ce va permite în final apariţia unui nou operator de telefonie mobilă pe piaţă, operator ce va fi anunţat cel mai tîrziu la 8 septembrie.

Anunţul făcut în cadrul unei dezbateri pe marginea reglemen­tărilor propuse de Comisia Europeană pentru sectorul comu­nicaţiilor electronice a readus în discuţie nemulţumirile operatorilor mobili care activează deja pe piaţa din România. Participarea acestora la licitaţie a fost interzisă, ei manifestîndu-şi dezacordul însă mai ales cu privire la preţul acestei noi licenţe, de puţin peste 1 milion de euro, cu mult mai mic decît preţul pe care la rîndul lor l-au achitat cînd au cumpărat licenţe similare. Ei considerînd că astfel nu se creează condiţiile unei concurenţe echitabile. Preşedintele ANRCTI a insistat asupra faptului că în stabilirea taxei a contat mai mult încurajarea apariţiei unui nou operator şi dezvoltarea rapidă a unei noi reţele.

×
Subiecte în articol: IT