x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un pusti s-a razboit cu Microsoft

Un pusti s-a razboit cu Microsoft

30 Mar 2004   •   00:00

Mike Rowe este un canadian de 17 ani care a reusit sa-I infurie pe cei de la Microsoft. Pustiul si-a inregistrat la sfarsitul anului trecut un domeniu de Internet ce putea fi accesat la adresa MikeRoweSoft.com.

Dupa ce au descoperit site-ul, cei de la Microsoft i-au cerut lui Mike sa-si schimbe adresa, pentru ca incalca legislatia din domeniul drepturilor de proprietate. In noiembrie anul trecut, avocatii canadieni ai gigantului software i-au trimis pustiului o scrisoare prin care il informau ca a comis o ilegalitate atunci cand a inregistrat domeniul.

"Din moment ce numele meu este Mike Rowe, m-am gandit ca ar fi amuzant sa adaug cuvantul > la sfarsit. Nu mi-am imaginat ca-sI vor trimite dupa mine totI avocatii lor scumpi," a declarat tanarul canadian citat de CNN.

Dupa ce a primit avertismentul din partea Microsoft, Mike a raspuns tot printr-o scrisoare, in care spunea ca nu-si va ceda site-ul gratis. Ulterior, avocatii i-au oferit 10$ si o consola Xbox. Infuriat, pustiul le-a cerut 10.000 de dolari. La cateva zile, baiatul a primit o scrisoare de 25 de pagini in care era acuzat ca incearca sa forteze Microsoft sa-i dea o suma uriasa.

Ca raspuns, Mike a postat un anunt pe site prin care cerea ajutor financiar pentru a-si putea plati un avocat daca va fi dat in judecata de Microsoft. In scurt timp a adunat 6.000$.

Saptamana trecuta, pustiul a cedat, anuntand ca va dona banii unui ospiciu pentru tinerii cu boli psihice incurabile. A primit oferta Microsft si si-a schimbat numele site-ului MikeRoweForums.com.


Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT