x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un singur ofertant pentru Supercomputing2

Un singur ofertant pentru Supercomputing2

31 Mai 2010   •   00:00

Trend Export-Import a depus, în 28 mai, o ofertă pentru furnizarea către Ministerul Comunicaţiilor a unor echipamente IT şi aplicaţii software necesare construirii unei platforme care va administra o infrastructură informatică de dimensiuni mari.

Valoarea contractului a fost estimată la 1,55 milioane de euro (suma include TVA).

Denumit "Supercomputing 2", proiectul va fi finanţat din bugetul ministerului pe 2010 şi se va derula pe o perioadă de trei luni de la data atribuirii contractului, conform caietului de sarcini, citat de Mediafax.

La licitaţia pentru proiectul "Supercomputing 1", desfăşurată în decembrie 2009, s-au înscris HP România şi Cybernet, iar autoritatea contractantă a stabilit că ultimul ofertant este câştigător pentru suma de 7,94 milioane de lei (TVA inclusă).

Conform detaliilor publicate în Monitorul Oficial, Centrul Naţional de Supercomputing va implementa şi gestiona o gamă largă de sisteme şi aplicaţii, de la combatarea criminalităţii economice la simulare nucleară şi socio-economică, de la testare soluţii IT la prevenirea şi minimizarea efectelor dezastrelor naturale. În mod surprinz]tor, organigrama prevede doar opt angajaţi.


Vezi si: Superlicitaţii marca Sandu, de la Comunicaţii

×
Subiecte în articol: redactie