x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Universul Nokia Ovi în limba română

Universul Nokia Ovi în limba română

de Alexandru Radescu    |    21 Apr 2010   •   00:00

Platforma online Ovi Store (www.ovi.com) cu peste 9500 de aplicaţii, este disponibilă şi în limba română, utilizatorii putând face plata în moneda na]ională.



Prin Ovi Store, utilizatorii de dispozitive mobile pot descărca şi achiziţiona mii de aplicaţii pe terminalele Nokia. Conţinutul Ovi variază de la jocuri, fişiere video, aplicaţii utilitare la tonuri de apel, widget-uri, software de afaceri etc.

"Localizare completă înseamnă că oferim acces la conţinut local, suport pentru limba locală şi preţuri în moneda locală (...) Până în acest moment, Zuma, Nokia Energy Profiler, YouTube, Locago şi High Speed 3D Lite sunt cele mai descărcate aplicaţii în România", a declarat Răzvan Petrescu, Country Manager Nokia România.

Platforma este compatibilă în prezent cu 135 de terminale Nokia. Ovi Store a atins recent nivelul de 1,6 milioane de descărcări pe zi şi potrivit unor estimări ale companiei finlandeze, fiecare utilizator activ realizează peste 8 descărcări pe lună. Printre dispozitivele cu ecran tactil utilizate cel mai frecvent pentru descărcarea de conţinut de la Ovi Store se numără Nokia 5800 XpressMusic , Nokia N97 şi Nokia N97 mini, Nokia 5530 Xpress Music si Nokia X6. La această listă se adaugă trei dispozitive din gama Eseries: E66, E71 şi E72. Jocurile se află în continuare în topul descărcărilor plătite, în timp ce aplicaţiile continuă să conducă în topul descărcărilor gratuite.

Printre dezvoltatoriii de aplicaţii Nokia sunt şi programatori români. Firma vlasuiană Tektronic, condusă de Lucian Darie, se poate lăuda cu 12 aplicaţii, publicate în ultimii 4 ani.

×
Subiecte în articol: redactie