x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget UPDATE Producătorul iPhone din China acordă bonusuri URIAȘE angajaților

UPDATE Producătorul iPhone din China acordă bonusuri URIAȘE angajaților

01 Noi 2022   •   13:05
UPDATE Producătorul iPhone din China acordă bonusuri URIAȘE angajaților

Compania americană Apple ar putea reduce producția de iPhone la o mare fabrică din China, ca urmare a restricțiilor anti COVID-19, potrivit unor surse anonime, citate de Reuters. Producătorul taiwanez anunță bonusuri pentru angajați.

În acest context, grupul taiwanez Foxconn a promis majorarea substanțială a bonusurilor pentru angajații care rămân să muncească la fabrica din Zhengzhou, China

Circa 200.000 de oameni muncesc la unitatea din Zhengzhou, care produce 70% din iPhone-urile vândute la nivel global și care aduce companiei taiwaneze 40% din veniturile totale. 

Angajații sunt nemulțumiți din cauza restricțiilor impuse de autoritățile chineze în contextul pandemiei de COVID-19, iar mulți au plecat în acest weekend. 
Foxconn a anunţat, astăzi, pe chineză WeChat, că va acorda celor care rămân în uzină un bonus de 400 de yuani/zi, de patru ori mai mare față de 100 de yuani/zi până în prezent. 

Totodată, salariații care lucrează peste  15 zile/lună vor primi un bonus maxim de 5.000 de yuani/lună, îcomparativ cu 1.500 de yuani/lună iar pentru cei care lucrează toată luna noiembrie, fără concedii, bonusul ajunge la 15.000 de yuani/lună. 
Sumele sunt considerabile, ținând cont că un salariu normal în această fabrică se situează între 3.000 - 4.000 de yuani/lună.

ȘTIRE INIȚIALĂ Compania americană Apple ar putea reduce producția de iPhone la o mare  fabrică din China, ca urmare a restricțiilor anti COVID-19, potrivit unor surse anonime, citate de Reuters. 

Este vorba despre o eventuală scădere a producției cu 30% la unitatea din Zhengzhou, în luna decembrie 2022. Aceasta este deținută de grupul taiwanez Foxconn, care a decis să mute o parte din afacere la o fabrică din Shenzhen pentru a accelera producția, încetinită din cauza restricțiilor anti-pandemice. La uzina din Zhengzhou muncesc circa 200.000 de  oameni. 

Grupul Foxconn, numit și Hon Hai Technology Group, a transmis că va relua producția la ritmul normal, cu atât mai mult cu cât se apropie sărbătorile de iarnă când Apple preconizează creșterea vânzărilor. 

Totodată, Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pentru companiile americane Apple, Hewlett Packard şi Dell. Produce circa 70% dintre iPhone-urile vândute în lume, bazându-se și pe o unitate de producție din India. 



 

×
Subiecte în articol: iphone COVID China foxconn