x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vaio CW, "loisir" şi multimedia

Vaio CW, "loisir" şi multimedia

de Alexandru Radescu    |    29 Noi 2009   •   00:00
Vaio CW, "loisir" şi multimedia

Când nu e foarte business (ca dotări şi preţ), un laptop Sony trebuie să fie pentru entertainment. Încă peste preţul mediu al pieţei, în ciuda presiunilor economice din partea unui mediu dificil.



Sony a plasat recent în oferta de notebook-uri din România mai multe modele Vaio, preţurile variind între 3.000 şi 7.300 lei. Am testat un model relativ ieftin dacă ne gândim la gama de lux pe care a impus-o firma japoneză. Cu un ecran de 14 inci (format 16:9) şi sistem de operare Windows 7, CW1S1E/R se comercializează la preţul de 4.000 lei. Ţinând cont că tot pentru această rubrică am testat cu câteva luni în urmă un TT la 10.700 lei, am putea spune că avem de-a face cu "model de criză", accesibil mai multor posibili clienţi doritori de mobilitate şi stil. Apropo, chiar dacă nu mai regăsim măiestria de design a altor modele Vaio, CW se poate lăuda totuşi cu o formă compactă, destul de suplă în ciuda unei greutăţi de 2,4 kilograme.

Oricum, este o "maşinărie" puternică, lucru la care te obligă şi sistemul de operare Windows. Vine cu procesor Intel Core 2 Duo, 2,13 Ghz, 4 GB RAM, grafică NVIDIA GeForce GT şi hard disk de 320 GB.

La pachet, gata instalate în notebook se află şi o serie de programe, legate în special de "entertainment". Chiar abundă în aplicaţii dedicate zonei multimedia tot felul de opţiuni în aranjarea folderelor foto/video în funcţie de diverse nevoi. De asemenea, am rămas plăcut impresionat de soft-ul de editare video, fiecare utilizator putându-şi verifica talentele în montaj. Pentru proiecte mai ambiţioase, adăugaţi şi fişiere audio şi chiar vă prinde. Că a venit vorba de video: placa video ajută conţinutul HD, iar notebook-ul are şi port HDMI.

Conexiunea Wi-Fi a fost promptă, reţelele detectate sunt afişate imediat ce porniţi wireless-ul. În plus, asigură şi conectivitate bluetooth. Iar cu un cablu LAN şi prin aplicaţia Transfer Spport, pot fi transferate fişiere dintr-un computer în altul.

Dedicat fiind zonei entertainment, producătorii s-au gândit să vină cu lucruri haioase şi în widgets/gadget. Pe lângă tradiţionalele deja măsurate CPU/RAM/meteo/ceas, modelul mai aduce puzzle şi slide-show. Dar, dacă tot au adunat atâtea aplicaţii care consumă energie, s-au gândit să facă şi ceva pentru economie: au "inventat" un buton, chiar sub ecran, prin care poţi stinge ecranul. E suficient să atingi pad-ul pentru a-l reactiva.

Caracteristici
- Ecran tactil: 14 inci
- CPU: Intel Core 2 Duo, 2,13 Ghz
- RAM: 4 GB
- HDD: 320 GB
- Grafică: NVIDIA GeForce GT
- SO: Windows 7 Home Premium
- Greutate: 2,4 kg
- Preţ: 4.000 lei

×
Subiecte în articol: gadget