x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzările de mobile au crescut cu 12%

Vânzările de mobile au crescut cu 12%

de Jurnalul National    |    26 Ian 2008   •   00:00

Avansul vânzărilor pe piaţa mondială a telefoanelor mobile ar putea încetini, începând cu acest an, la un ritm cu o singură cifră, după creşteri de 11,6% în ultimul trimestru din 2007

Avansul vânzărilor pe piaţa mondială a telefoanelor mobile ar putea încetini, începând cu acest an, la un ritm cu o singură cifră, după creşteri de 11,6% în ultimul trimestru din 2007 şi de aproximativ 12% pe ansamblul anului, potri­vit companiei de cercetare a pieţei IDC. Anul trecut au fost vândute 1,144 miliarde de celulare în întreaga lume şi peste 300 de milioane de unităţi în ultimele trei luni din 2007.

 

TOP. Cota de piaţă a Nokia în trimestrul al patrulea din 2007 a fost de 40%, urmată de Samsung, cu 13,9%, Motorola, cu 12,2%, Sony Ericsson, cu 9,2%, şi LG Electronics, cu 7,1%. Anul trecut, Samsung a depăşit Motorola, devenind numărul doi la nivel mondial, după Nokia. Vânzările Samsung au înregistrat un avans de aproape patru ori mai mare decât cel al pieţei, ca urmare a modelelor de telefoane de ultimă generaţie comercializate în Statele Unite şi în Europa, potrivit IDC.

“În ultimii trei ani, avansul din sectorul telefoanelor mobile a oscilat între 18% şi 30% în trimestrul patru, în timp ce în ultimele trei luni din 2007 rata de creştere a coborât la 11,6%. Previziunea că piaţa îşi va menţine ritmul de dezvoltare din ultimii trei ani este nerealistă. Anticipăm că avansul va fi reprezentat printr-o singură cifră în 2008 şi foarte probabil şi în anii care vor urma”, a declarat analistul-şef al IDC, Ryan Reith.

×
Subiecte în articol: IT