x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzările Huawei scad dramatic din cauza sancțiunilor americane

Vânzările Huawei scad dramatic din cauza sancțiunilor americane

29 Ian 2021   •   09:32
Vânzările Huawei scad dramatic din cauza sancțiunilor americane

Gigantul de tehnologie Huawei este grav afectat de sancțiunile aplicate de fosta administrație Trump, care a interzis furnizarea de componente pentru telefoanele sale mobile, potrivit companiei de cercetare de piață Canalys, citată de AFP.

În ultimul trimestru din 2020, acesta a vândut în China doar 18,8 milioane de smartphone-uri, cu 44% mai puțin față de aceeași perioadă din 2019. Prin urmare, cota sa de piață din această țară s-a redus la 22%, de la 38%. Pe plan mondial, vânzările Huawei au scăzut cu 43%, ajungând la 32 de milione de unități.

"Este vorba, probabil, de cea mai dificilă perioadă pentru Huawei, care nu poate onora nici măcar comenzile de pe piaţa sa internă din cauza sancţiunilor americane. Huawei ar fi putut vinde alte 30 până la 40 de milioane de unităţi în acest an dacă nu ar fi fost problemele de aprovizionare", spune Nicole Peng, analizt Canalys.

Totuși, compania se menține pe primul loc în China la comerializarea telefoanelor mobile, însă se apropie în viteză Oppo, care deține acum 20% din piață, și Vivo, cu 19%.  Producătorul american Apple se află pe locul patru, cu 18% din piață, înregistrând cea mai bună performanţă din China în ultimii ani.

În noiembrie 2020, Huawei și-a vândut marca Honor de smartphone-uri la preț mai mic din cauza sancțiunilor Statelor Unite. Acum sunt zvonuri că va vinde și modelele premium P și Mate, acestea concurând cu iPhone, Mi și MIx de la Xiaomi Corp și Find de la Oppo,  pe piața chineză. 

Huawei este cel mai mare producător din lume de echipamente de telefomunicații și al doilea de smartphone la nivel mondial. 
 

×
Subiecte în articol: Huawei