x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Veniturile operatorilor se subţiază

Veniturile operatorilor se subţiază

22 Iul 2008   •   00:00

Numărul de clienţi ai Vodafone România a ajuns la 9,256 milioane în primul trimestru fiscal, în creştere cu 12,8%. Dintre aceştia, 63,9% reprezintă utilizatori în regim pre-paid.



Numărul de clienţi ai Vodafone România a ajuns la 9,256 milioane în primul trimestru fiscal, în creştere cu 12,8%. Dintre aceştia, 63,9% reprezintă utilizatori în regim pre-paid. Creşterea veniturilor operatorului în această perioadă a fost de 7,6%, de trei ori mai mică decît cea înregistrată în perioada similară a anului trecut. Această încetinire a creşterii veniturilor este pusă pe seama deciziilor instituţiei de reglementare în telecomunicaţii, apreciate ca avînd un efect negativ din acest punct de vedere(tarife de interconectare si roaming).

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a atins 10,3 euro, faţă de 9,7 euro cît era la 31 martie anul acesta. Cu o creştere medie a ratei de utilizare a reţelei de 1,9%, piaţa locală a reprezentat principalul motor de creştere în Europa de Est, potrivit operatorului, în ciuda unui ritm mai lent de creştere a veniturilor.

×
Subiecte în articol: IT