x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Veniturile Vodafone România au scăzut cu 20%

Veniturile Vodafone România au scăzut cu 20%

10 Noi 2009   •   00:00

Veniturile Vodafone România au scăzut cu 20,9% în perioada aprilie-septembrie, primul semestru al anului fiscal 2009-2010, la 486 milioane euro, din cauza contextului economic nefavorabil şi condiţiilor dificile de pe piaţa locală.



Profitul EBITDA (înainte de deducerea dobânzilor, impozitare, depreciere şi amortizare) al operatorului s-a plasat în perioada citată la 223 milioane euro, în scădere cu 22,6% faţă de perioada corespunzătoare a lui 2008, în urma declinului încasărilor.

"Rezultatele noastre financiare reflectă provocările cu care se confruntă economia românească, precum şi competiţia accentuată de pe piaţa locală a comunicaţiilor mobile. Puterea de cumpărare scăzută a consumatorilor, determinată de devalorizarea leului în raport cu euro, a condus la o scădere generală a consumului pe această piaţă (...) Vom continua să ne concentrăm pe un control mai bun al costurilor şi pe eficienţa operaţională", a declarat azi directorul general executiv al Vodafone România, Liliana Solomon.

Vodafone România avea, la finele lunii septembrie, 9,535 milioane de clienţi, în urcare cu 0,2% faţă de perioada similară a anului trecut. Din numărul total de utilizatori, 38,4% reprezintă abonaţi, restul de 61,6% accesând serviciile preplătite.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) pentru cele 12 luni încheiate la 30 septembrie a fost de 8,7 euro pe lună.




×