x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Veniturile Vodafone scad două procente, creştere puternică pe date mobile

Veniturile Vodafone scad două procente, creştere puternică pe date mobile

de Alexandru Radescu    |    22 Mai 2012   •   10:13
Veniturile Vodafone scad două procente, creştere puternică pe date mobile

Vodafone Romania raporteaza venituri totale de 812,1 milioane de euro pe primul trimestru, o scadere de 2,1%, fata de perioada similara a anului trecut si o scadere de 2,7% la nivelul intregului an financiar.

EBITDA (Profitul Operational Inainte de Dobanzi, Taxe, Depreciere si Amortizare) a atins valoarea de 302,9 milioane euro, o scadere de 1,4% de la un an la altul.

Compania a inregistrat un numar total de 7.938.829 de clienti la 31 martie, ceea ce reprezinta o scadere de 1,25 milioane fata de aceeasi perioada a anului trecut. Operatorul explica scaderea prin “deconectarea continua a cartelelor prepay inactive pe parcursul anului, dar si ca urmare a introducerii unor noi standarde de raportare a bazei de clienti care au exclus SIM-urile M2M (Machine-to-Machine) si alte servicii de date fixe.

Vodafone Romania anunta si o dublare a numarului de utiliatori smartphone iar veniturile din datele mobile au crescut cu 30% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a fost de 7 euro in trimestrul ianuarie-martie, fata de 6,1 euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

×
Subiecte în articol: arpu vodafone, piata telecom ebitda