x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget (VIDEO) Aplicaţia care ar trebui să te facă să visezi frumos. Un experiment la care poate participa orice posesor de iPhone

(VIDEO) Aplicaţia care ar trebui să te facă să visezi frumos. Un experiment la care poate participa orice posesor de iPhone

19 Apr 2012   •   11:42
(VIDEO) Aplicaţia care ar trebui să te facă să visezi frumos. Un experiment la care poate participa orice posesor de iPhone

O aplicatie pe iPhone menita sa faca utilizatorii sa viseze frumos se afla in faza experimentala, autorii incercand sa coopteze in studiul lor cat mai multi utilizatori.

Aplicatia "Dream: ON" a fost dezvoltata de psihologul Universitatii Hert­ford­shire, Richard Wiseman in colaborare cu dezvoltatorul Yuza In­terna­t­ional. Este deja dispobibila pe App Store si, daca totul merge cum trebuie, ar trebui sa ajute utilizatorii sa viseze ceea ce isi doresc.

Pentru a folosi "Dream: ON", posesorul de iPhone trebuie sa indice ce fel de vis vrea sa aiba si cand doreste sa se trezeasca. iPhone-ul se pune langa pat, somnul utilizatorului fiind monitorizat cu ajutorul aplicatiei. Programul determina momentul in care posesorul de iPhone a adormit, in functie de miscarile pe care le face.

In momentul in care utilizatorul intra in faza somului REM (in care apar visele, iar persoana care viseaza poate percepe stimulii exteriori) telefonul incepe sa emita sunete menite sa induca vise specifice. Zgomotele sunt cele care pot fi auzite pe plaje, pe pajisti, langa izvoare etc.

La ora la care utilizatorul a decis sa se trezeasca, telefonul suna o alarma blanda, in speranta ca utilizatorul sa se scoale cat mai odihnit si sa-si aminteasca ce a visat.

Pentru a ajuta autorii studiului, utilizatorii sunt indemnati sa noteze daca au visat intr-adevar ceea ce au dorit, sa faca o scurta descriere a visului, care va intra in "Dream bank" si sa posteze acest lucru pe Facebook sau Twitter. Exista si posibilitatea de a tag-ui prietenii de pe Facebook pe care utilizatorul i-a visat.

Disponibila din 10 aprile, aplicatia nu a avut pana in prezent rezultate notabile. Doar doua dintre seturile de sunete menite sa te faca sa visezi frumos sunt gratuite, cele interesante fiind pe bani. In plus, utilizatorul trebuie sa doarma singur in pat, pentru ca programul sa monitorizeze doar miscarile sale.

Dezvoltatorii aplicatiei spun, insa, ca, pentru a avea efect, aplicatia trebuie folosita mai multe nopti la rand.

×
Subiecte în articol: dream on app