x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget VIRUSUL SAPTAMANII

VIRUSUL SAPTAMANII

15 Oct 2004   •   00:00

Hackarmy / Galacticul Troian Beckham

Stirile care au in prim-plan "vip-uri" atrag cititori, asta o stiu foarte bine si creatorii de virusi. Au devenit deja faimoase intamplarile "dureroase" pentru cei care s-au grabit sa descarce fisiere care promiteau imagini si informatii "bomba" cu Britney Spears, Osama bin Laden sau Arnold Schwarzenegger. Odata starnita curiozitatea, utilizatorul se repezea sa dea click pe... troianul care se ascundea in fisierul capcana.

Ultima aparitie din aceeasi categorie este cea a "galacticului" David Beckham (software.silicon.com).

La inceput primesti un mail in care ti se spune ca daca te duci pe un anumit site de stiri o sa vezi fotografii compromitatoare cu fotbalistul Beckham. In clipa in care te-ai apucat sa deschizi fisierul cu pricina, ti se instaleaza in PC un troian de tip Hackarmy.

Mai departe: programul transforma computerul intr-un "zombie PC" care poate fi controlat de la distanta de hackeri, fie pentru a se trimite mesaje spam, fie pentru a lansa, intr-un timp scurt, multe cereri catre un server. Acest tip de atac, "denial of service attack" duce la blocarea server-ului vizat. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT