x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vrei mobilitate inainte de toate?

Vrei mobilitate inainte de toate?

25 Sep 2004   •   00:00

Pentru fanii high-tech, aparatul perfect nu atarna greu in buzunarul de la piept, are o memorie cat casa si nu are nici un cablu. Pretul? Cine are asemenea pretentii nu se mai uita la bani.

CRISTIAN IONITA

Producatorii de "jucarii" costisitoare fac tot posibilul sa le intre in gratii celor care s-au plictisit de fire si au si suficient de multi bani pentru a-si satisface "viciul". Ochelarii de soare cu MP3 player si memorie de 256 Mb se vand deja cu 500 de dolari SUA, iar motociclistii isi vor putea cumpara de la inceputul anului viitor casti Momo cu bluetooth. Pana si un "trabuc" de 200 de dolari reuseste sa tina minte vreo 20 de giga, iar un Gmini de 400 de dolari poate canta 300 de ore fara sa repete vreo melodie.

OAKLEY THUMP MP3. Producatorul de echipamente sportive Oakley s-a hotarat sa atace piata cu o pereche de ochelari extremi. Au forma aerodinamica, iar lentilele sunt rezistente la impactul cu un obiect dur. Dar partea cea mai interesanta a ochelarilor sunt ramele. Acestea sunt dotate cu un player MP3, o pereche de casti si un buton de volum. In caz ca vrei sa asculti si noaptea muzica la ochelari, lentilele fumurii ale acestora pot fi date la o parte.

In caz ca v-am trezit cheful de cumparaturi pe Internet, varianta cu memorie de 128 Mb se vinde cu 395$, iar cea de 256 Mb cu lentile polarizate costa 495$.

MOMO FIGHTER PRESTIGE. Celebrul producator italian de casti pentru motociclisti Momo a prezentat recent prima casca bluetooth. Aceasta are doua difuzoare in dreptul urechilor si se conecteaza automat la telefonul mobil. In felul acesta, motociclistii vor putea vorbi linistiti la celular chiar si atunci cand fac scamatorii periculoase printre masini, pe linia continua. Echipamentul bluetooth HS 810 este furnizat de Motorola si va putea fi cumparat separat si montat pe orice casca.

CIGAR HD20. Producatorul taiwanez Soyo a scos pe piata Cigar HD20, un hard portabil de 20 de giga, rezistent la socuri. Costa 200 $ si incape in buzunarul de la piept, avand dimensiunile unui Apple IPod. Memoria este fabricata de Toshiba si se poate conecta la orice dispozitiv printr-un port USB 2.0. Viteza sa maxima de transfer este de 480 de gigabiti pe secunda. Este compatibil si cu PC-urile, si cu Mac-urile si este recunoscut automat de Windows XP (nu mai este nevoie sa-i instalati driver-ul in computer).

GMINI 400. Cei care sunt gata sa scoata din buzunar 400 de dolari SUA pentru un Gmini 400 se pot juca, pot asculta muzica, viziona filme sau stoca fotografii. Dispozitivul are un afisaj cu cristale lichide de 2,2 inci si are un hard care poate stoca pana la 300 de ore de muzica in format MP3 sau WMA, 80 de ore film in format MPEG4 sau 200.000 de fotografii digitale. Acumulatorul rezista in jur de zece ore de ascultat muzica si cinci ore de privit filme.
×
Subiecte în articol: IT