Cele două aplicații de mesagerie mobilă au avantaje și dezavantaje, scrie timesofindia.. Iată diferențele și asemănările:
1. În timp ce WhatsApp este disponibil atât pentru sistemul de operare Android, cât și iOS, IMessage este accesibil doar pentru produsele Apple, respectiv iPhone, MacBook, iPad, AppleWatch.
2. Conectivitate. WhatsApp funcționează doar cu ajutorul conexiunii la internet. Asta înseamnă că este nevoie de acces online, fie cu ajutorul datelor mobile, respectiv abonament/cartelă la un operator sau prin wi-fi, pentru a putea transmite și primi mesajele. Prin iMessage pot fi trimise și primite mesajele și fără conexiune online.
3. Vvideo și audio. Prin IMessage este nevoie ca persoanele cu care vrem să vorbim sau să ne și vedem, să aibă aplicația FaceTime, disponibilă doar pe iOS. WhatsApp permite discuțiile audio și video direct din aplicație, indiferent de sistemul de operare, ănsă este nevoie de acces la internet.
4. Grupuri și mesaje multiple. Ambele aplicații permit formarea de grupuri cu mai multe persoane, precum și trimiterea și permirea de mesaje în cadrul grupului de către fiecare dintre membri. Totodată, prin WhatsApp se poate comunica audio și video în cadrul grupurilor. În timp ce un grup pe iMessage poate cuprinde 32 de participanți, pe WhatsApp se poate ajunge la 512 membri.
5. WhatsApp este compatibil cu Windows și cu Mac. Conversațiile pot fi accesate de pe browserele de căutare Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Opera. Când suntem conectați la internet de pe un laptop ori PC, interfața este similară cu cea de pe smartphone. Însă iMessage nu poate fi accesat decât de pe sistemul iOS.
6. Securitatea. Ambele aplicații au caracteristici asemănătoare de securitate, utilizând criptarea end-to-end a mesajelor.
7. WhatsApp are un număr mai mare de utilizatori decît iMessage deoarece poate fi descărcată pe ambele sisteme, Android și iOS.