x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Yahoo! şi Google sînt parteneri în online

Yahoo! şi Google sînt parteneri în online

13 Iun 2008   •   00:00

Yahoo! spune “nu” definitiv companiei Microsoft şi încheie un parteneriat cu Google în domeniul publicităţii online, prin care aceasta din urmă va putea posta anunţuri publicitare pe site-urile de căutare ale Yahoo!

Yahoo! spune “nu” definitiv companiei Microsoft şi încheie un parteneriat cu Google în domeniul publicităţii online, prin care aceasta din urmă va putea posta anunţuri publicitare pe site-urile de căutare ale Yahoo!. Procesul nu este exclusiv, existînd posibilitatea ca alţi operatori să liciteze pentru spaţiul publicitar. Această clauză ar putea să ajute contractul să treacă mai uşor de aprobările autorităţilor de reglementare. Companiile au decis să aştepte 3 luni şi jumătate pentru avizare din partea statului şi să propună o modalitate de încheiere a colaborării dacă Yahoo! este preluată.

Compania de servicii online estimează că parteneriatul valorifică o oportunitate de afacere de 800 milioane de dolari annual şi va ridica fluxul financiar al companiei cu 250-450 milioane de dolari în următoarele 12 luni.

Noul parteneriat ar putea înlătura Microsoft din peisajul online, potrivit unui analist american citat de Reuters. Primul efect al eşecului negocierilor dintre Yahoo şi Microsoft este însă o creştere cu 4 procente a gigantului din domeniul software, investitorii fiind mulţumiţi că a fost evitată o investiţie considerată riscantă.

 

×
Subiecte în articol: IT