x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Yahoo! vrea să vândă activele din Asia

Yahoo! vrea să vândă activele din Asia

30 Oct 2011   •   13:03

Yahoo! prefera sa vanda activele detinute in Asia si sa distribuie fondurile obtinute actionarilor, decat sa fie preluata de un grup de cumparatori, potrivit mai multor surse apropiate situatiei, transmite Bloomberg.

Acest scenariu apare ca cea mai probabila optiune pentru Yahoo! si ar putea permite companiei sa plateasca dividende speciale sau sa rascumpere actiuni, au spus sursele.

Actiunile Yahoo! s-au apreciat cu 28% dupa concedierea directorului general Carol Bartz la inceputul lui septembrie, astfel incat compania a devenit o tinta mai scumpa de preluare. Yahoo! analizeaza optiunile strategice in paralel cu cautarea unui inlocuitor pentru Bartz, care nu a reusit sa stimuleze cresterea veniturilor si sa protejeze compania de servicii pe Internet de concurenta Google si Facebook.

Co-fondatorul companiei Jerry Yang a declarat in aceasta luna ca Yahoo! nu este neaparat de vanzare.

"Intentia noastra este, din ce in ce mai mult, sa nu vindem. Obiectivul este de a analiza toate optiunile. Exista foarte multe optiuni, foarte multe solutii pentru ca actionarii sa obtina valoare", a afirmat Yang la o conferinta in domeniul digital de la Hong Kong.

Sursele au precizat ca nu a fost luata o decizie, iar Yahoo! ar putea totusi sa fie vanduta unui grup de investitori. Mai multe parti si-au exprimat interesul pentru Yahoo!, a anuntat Yang in septembrie. Potrivit surselor, printre companiile interesate se afla si fondurile de investitii KKR si Blackstone Group.

In plus, Alibaba Group, al carui actionar principal este Yahoo!, a discutat cu fondurile Silver Lake si Digital Sky Technologies din Rusia lansarea unei oferte comune de preluare.

In Asia, Yahoo! detine Alibaba Group din China, precum si Yahoo Japan, impreuna cu Softbank din Japonia.

Un alt grup interesat de Yahoo! include Providence Equity Partners si fostul director general al News Corp, Peter Chemin, au spus sursele.

×
Subiecte în articol: yahoo! carol bartz jerry yang alibaba group